Monday, April 28, 2008

Tam

En fornøyelse å strikke dette mønsteret, greit TV-arbeide. Det mørke grønne er Østlandsgarn, det lyse er Mor Åse. Jeg har brukt pinner nr 3 og 31/2. Kanten nede har jeg strikka dobbel, det står ikke i oppskrifta, men den blir tettere og varmere over ørene. Og jeg strikker kanten sammen, så slipper jeg å sy.







Mønsteret finner du på Knitty.com

Blueberry igjen


Ikke lett å komme unna dette mønsteret, det er så enkelt å strikke. Og sitter godt på foten. Her har jeg brukt Online og pinner nr 3.

Thursday, April 17, 2008

Calorimetry


Calorimetryer er enkle å strikke. Her har jeg brukt Magi (???) og pinner nr 21/2. Jeg la opp 108 masker, det ble barnestørrelse. Mønsteret finner du her: Knitty.com

Pulsvarmere


Lillebarnet fikk rosa pulsvarmere i bursdagsgave. Ikke ofte det vanker hjemmelagede gaver. Men hun var så fornøyd med de at hun ba meg lage flere i andre farger. Jeg er ikke veldig tung å be, og kjapt gikk det med Mor Åse og krok nr 4 1/2. Mønsteret finner du i "Trendy hekling". Du kan sikkert låne boka på biblioteket der du bor.

Lester

Det strikkes lester, gode og varme. De grå er Zig Zag Socks fra Vogues ultimate sock book. Jeg har brukt Perfect fra Sandnes og pinner nr 3. De andre paret er strikka i Online på pinner nr 3.

Sunday, April 06, 2008

Håndduk

Garn: Safran
Pinner: nr 3

Elsker dette mønsteret og så liker jeg så godt å ha hengende en liten håndduk lett tilgjengelig på kjøkkenet. Men jeg vet ikke om jeg skal beholde den. Lillebarnet fant ut at den passa godt til barbien hennes. *sukk*

Litt god jul...


Jentene gikk på tovekurs før jul. Her er den strømpen som mettomungen lagde. Musa befinner seg på baksia, nede på hælen. Flink jente =)

Calorimetryer


Calorimetry er noe man strikker i en fei. Den grå er egentlig til meg, men brukes av småjentene. Den er strikka i Falk fra Dale på pinner nr 3. Den grønne er strikka i Lerke, også et Dalegarn. Det er første gangen jeg prøver det. Mettomungen er sånn som synes at Alpacka klør, men dette klør ikke påstår hun. Garnet er blanding av merinoull og bomull. Deilig å strikke med. Jeg brukte pinner nr 3. Mønsteret kommer fra Knitty.com. Jeg følger ikke det slavisk, det blir for stort om jeg skulle legge opp så mange masker på så tykke pinner. kanskje vi har mikrohoder?
LindaN har oversatt mønsteret til norsk, og hun har tillatelse fra designeren til det.

Kakespising












Yummi! Har blitt litt kakespising i heimen, naturlig nok. Lillebarnet har selv stått for kakepynting, det kan hun bedre enn mora :o)

Friday, April 04, 2008

Lillebarnet har bursdag


lueegendesign
Originally uploaded by heisto123
Tenk, idag blir lillebarnet 7 år! Vi gratulerer så masse, håper du får en fin dag sammen med storesøster og at dere får shoppa riktig masse lekre saker.

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!