Sunday, March 15, 2009

Babygave


En liten nyfødt skal få en gave. Dette settet er sånn litt-av-hvert. Mønsteret på lua er fra boka "Hekling" av Bente Myhrer og Lilly S. Brandal. Boka var på Mammutsalget. Sokkene er fra Garnstudio, mønster nr 8-17. Vottene er helt egen design, de er pjona. Skulle noen ønske mønster, kan jeg klore det ned.

Garnet er Huopanen fra Novita. Et virkelig nydelig garn, som Lene kjøper på Kilpis til meg. Tusen takk for det!

Thursday, March 12, 2009

Lue med hullmønster


Mønsteret til denne lua er fra Sandnes Tilbehør 0715. Den var veldig enkel å strikke.

Jeg har brukt Peer Gynt, en nydelig orange/rød farge kjøpt på salg for lenge siden. Pinner nr 4 1/2 er vel ikke vanlig på dette garnet, men på denne lua funka det bra.

Tudora og Cabled Beret

Halsen er en Tudora, designeren er Cheryl Marling. Den var artig å strikke. Jeg har brukt Mor Åse ullgarn og pinner nr 3 1/2.

Lua er Cabled Beret, desegnieren heter Ashley Hasse. Jeg har brukt Mor Åse ullgarn og pinner nr 3 1/2. Mønsteret finner du på Ravelry.

Hakket hals


Hakking og pjoning var tema på "Litterær matpakke" fredag 27. mars på biblioteket. Masse damer kom for å høre på Husflidskonsulenten kl 11.30, og siste gjest gikk kl 15.30. Dette var gøy! Jeg fikk litt lyst til å prøve hakking, en teknikk jeg såvidt har prøvd en gang i riktig gamle dager. Og gøy var det. Denne halsen laget jeg som en prøve og for å vise noe som er artig og enkelt å lage. Og at det er en nyttig ting kan ingen komme fra...

Hyggelig med bursdager


Da må man lage gaver! Den ene er en noe forsinket gave, håper det går bra. Den andre er en litt for tidlig gave, den kan få ligge litt på loftet ei stund til. Oppskriften til bokmerke kan du finne i denne bloggen fra Australia. Veldig enkel å hekle, jeg har også brukt oppskriften til å hekle et par skjerf.

Saturday, March 07, 2009

Nok ei Garnstudiolue


Stadig vekk en bursdag. Jubelinnen fylte 10 og hadde ønsket ei babyrosa lue. Og det ble det..
Jeg brukte denne oppskrifta fra Garnstudio.no. Men ikke det garnet.

Thursday, March 05, 2009

Herlige tøfler


Jeg blir veldig inspirert av all heklinga til Lene Regine. Faktisk så inspirert av jeg bare plutselig måtte prøve meg på et par tøfler i 1 tråd Mor Åse Raggegarn og 1 tråd Mor Åse Ullgarn. Tror nok de er både slitesterke og varme. Jeg har et par tøfler strikka av svigermor på dette viset, og de er utrolig deilige. Dette paret er ikke til meg, de er for store. Blir kanskje en påskegave? Hvem vet...

Tuesday, March 03, 2009

Babyteppe til Ava Carla


Sender nyfødte Ava Carla et varmt teppe.

Oppskriften finner du her.

Jeg har brukt 211 gram Mor Åse og krok nr 4 1/2. Synes det passa med en "blondekant" rundt.

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!