Monday, October 25, 2010

Japansk skyggestrikking

Det går rimelig fort å strikke disse når man kommer inn i rytmen. Oppskriften finner du i boken "Pulsvämare; en inspirationsbok". Koster nesten ingenting på Capris, men den kan selvsagt også lånes på biblioteket. Og det er helt gratis!

Hakking og gimping

Gimpet og heklet av Cotton Viscose og alpakka fra Drops. Mønsteret er mitt eget.
Gimpet og hakket av Cotton Viscose og alpakka frs Drops. Her har jeg gimpet to rader og heklet de sammen. Mønsteret er mitt eget.
Her har jeg hakket i et tykt alpakkagarn fra Rauma. Kanten nede er heklet. Mønsteret er mitt eget.

Hjertelige pulsvarmere

I heart knitting mitts har Suzanne Smart kalt dette mønsteret. Det er gratis på Ravelry. Jeg har brukt Østlandsgarn og pinner nr 3. Flott mønster som jeg også tenker å gjøre litt om på etterhvert. Skal tilpasse de et par mindre hender.

En smak av jul...

Synes disse ble veldig søte. De er strikket i Senjagarnet, myke og deilige. Oppskriften fant jeg i ei ny julebok av Anne Grethe Gaaserud. Boken heter "Julepynt og julegaver". Ei flott bok som har litt av alt. Noe kjenner vi igjen fra andre bøker og blader, men den er fin som inspirasjonsbok.

Pulsvarmere med fletter

Å strikke fletter er enkelt når man har lært seg å strikke uten hjelpepinnen. Og de sorte på bildet over er veldig enkle å strikke, der er det jo bare fletter øverst og en fletteomgang nederst. Det kan man jo selvsagt variere så mye man vil. Mønsteret er gratis og de heter Fetching. Jeg har brukt Østlandsgarn og pinner nr 3.

Deborah Pulliam har laget dette enkle, men flotte mønsteret. Det er gratis, og du finner det her. Jeg har brukt Mor Åse Babyull på de grå, de brune er Babyull fra Rauma. Pinner nr 3. Jeg har laget meg et par sorte også, de har ikke blitt fotografert ennå, men brukes daglig. Og jeg kommer garantert til å lage flere sånne.

Pjona pulsvarmere


Garnet er Cortina fra Gjestal. Husker ikke riktig hvilken krok, men det kan ha vært 5 eller 6. Mønsteret er fra litt her og litt der og kanskje mest fra mitt eget hode. Pjoning er gøy!

Sunday, October 17, 2010

Pose til hårstrikk

Turnjenter er storforbruker av hårstrikk. Da trenger de å vite hvor de er. Kjekt å ha en pose å oppbevare de i. Denne posen er heklet i DMC heklegarn, "arvet" av Eirin. Godt at noen gir garn videre og ikke kaster det!

Fort gjort


Det tok ikke lange stunden å strikke dette. Et perfekt skravle og tv-arbeide. Garnet er Sandnes Palett og jeg brukte pinner nr 6. Mønsteret er enkelt, jeg øker 1 maske i begynnelsen og 1 maske i slutten av hver pinne, i tillegg 2 masker på midten annenhver omgang. Jeg kjøpte 4 nøster. Da jeg begynte på siste nøstet, strikka jeg bare et par tre omganger før jeg felte av og heklet kanten rundt. Myt, deilig og varmt. Dette har jeg laget til meg selv! Hurra! Det er første gang jeg strikker noe v dette garnet. Vet ikke helt hve jeg synes om tvinninga, men mykt er det iallefall. Nå gjenstår det å se hvordan kvaliteten er når jeg har brukt det ei stund.

Hjertevotter igjen, de 4. i rekken

Nok et par lilla, men det er fin farge til dette mønsteret. Garnet er Østlandsgarn og pinnenummer er 3. Og det kommer sikkert til å bli et par lilla til før jeg gir meg.

Sunday, October 03, 2010

Pjoning er populært

Pjoning er populært. Og det er stadig fler som lærer seg denne hekleteknikken. Det finnes ikke mange oppskrifter, men i den nye boken som heter "Votter og vanter - strikket og heklet" er det flere. Og det kommer ei bok om bare pjoning snart, det gleder nok alle pjonere seg til. Ta en titt inn på Monica-Pjonica sin side og bestill ei pjonebok du også!

Jeg har ikke fulgt noen spesiell oppskrift til disse vottene, de bare ble til etterhvert. Jeg har brukt Iglo fra Trysil garn. Husker ikke hvilken krok jeg brukte.

Oyster mittens


Rebecca Blair heter hun som har designet dette mønsteret. Hun har kalt de "Oyster Mittens" og oppskriften er gratis. Tusen takk for det! Oppskriften er enkel å følge og vottene sitter godt på hendene. Anbefales! Jeg har brukt Østlandsgarn og pinner nr 3.

Bokmerker

Chain of Hearts Bookmark heter denne. Enkel å strikke og oppskriften finner du her.
Sea Crest heter dette bokmerke. Oppskriften fant jeg i ei bok som heter "Knitting 24/7" av Veronik Avery.
Easy Shell Bookmark heter dette. Oppskriften er gratis, du finner den her. Veldig enkel å hekle. Jeg har forandret litt på blomsten, jeg ville ha den litt større. En smakssak.

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!