Wednesday, August 17, 2011

Mitt tredje Swallowtail


Dette er det tredje Swallowtail-sjalet jeg strikker. Det er enkelt og kjapt, ihvertfall helt til man kommer til knoppene. I dette garnet, Viking Baby-ull, synes jeg de var litt vriene å strikke. Men det gikk, det og. Tror jeg hadde pinner nr 3,5. Kunne kanskje hatt 4. Sjalet ble veldig lite, helt til jeg la det i vann og strakk det ut. Har ikke mål på det, men det er igrunnen stort nok.

Mønsteret er laget av Evelyn Clark og heter Swallowtail Shawl. Det er gratis.

Kristin spør hvor mye garn som gikk med. Jeg brukte 2 hele nøster, hadde ikke mye igjen å strikke da jeg begynte på det tredje. Så skal du prøve deg på dette; kjøp 3 nøster. Kanskje det blir nok til et par pulsvarmere av resten. Lykke til!

Vakre Kiara

Det er litt varmt ute, og man kan lett bli litt slapp og lat. Men man må holde vakt! Verdens vakreste og flinkeste Kiara bor heldigvis hos oss! Er hun ikke nydelig?

Wednesday, August 10, 2011

Strikkede stjernemasker


Jeg brukte Hobbyvenn sin gode beskrivelse av kunsten å strikke stjernemasker. Veldig grei forklaring og jeg fikk det til.

Pickles er en nettside som veldig mange kjenner til. De serverer gratisoppskrifter og man kan kjøpe deilig garn derfra (det har jeg tilgode å prøve, men hører godt om det).

De har oppskrift på et sjal som de kaller Stjernespekksjal. Disse stjernene kalles også Daisy, og Picles har en videosnutt som viser hvordan disse strikkes.

Forskjellen på Hobbyvenn og Pickles sine stjernemasker, eller Daysier om du vil, er at Hobbyvenn har en rettmaske mellom stjernene og pickles har en vrangmaske mellom. Og Hobbyvenn strikker mønsteret fra retten, men Pickles velger å gjøre det fra vrangen. Ser ganske likt ut, synes jeg.

Prøv det ut, jeg synes det er kjempegøy å strikke noe annet enn rette og vrange masker. Hvilken variant av disse forestrekker du?

Jeg brukte Free Style fra Dale til ørevarmeren og Bris fra Gjestal til sjalet. 3 nøster brukte jeg til det, og det er ikke veldig stort, men egentlig stort nok.

Nå skal jeg igang med heklede stjernemasker, det gleder jeg meg veldig til!

Dachstur

Ludvik
Cash
Det må da være mulig å få litt godteri her???

Tøfler for tøffe gutter

Jeg har ei bonusdatter med merkelige venner. Her er hva hun skal gi de i gave. Blir nok lekre de guttene som skal bære disse!
De rosa er hekla i Gjestal Napoli Exclusive med krok 4,5. De gule og sorte er hekla i Perfekt fra Sandnes med krok 4.

Oppskriften finner du i boka Hekling.


Blåbærtur

Litt søsterlig slossing må til når man er på tur.
Ei og anna bær finner vi.
Og sånn ser man ut etterpå. Deilig hjemmelaga blåbæris fikk vi også laget, men det var ikke lenge den fikk ligge i fryseren!

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!