Tuesday, December 14, 2010

Her er stilt, men det jobbes i kulissene

Disse vottene er populære, ihvertfall i de kretser der filmen "Twilight" er en hit. Eller bøkene, for den del. Mønsteret er gratis og du finner det her. Jeg har brukt pinner 4,5 og garnet er Artic fra Trysil garn. En bursdagsgave til ei venninne, ho ble heldigvis fornøyd.
Pulsvarmere, også strikket i Artic fra Trysil garn. Mønsteret har stått i et Familien, men er opprinnelig et Dale-mønster. Også en gave. Jeg har heklet litt rundt tommelen, det skulle egentlig ikke være noe tommel, men jeg synes det passa best allikevel.
Jeg kom over dette deilige ullgarnet i nydelige farger i en strikkebutikk, og vips, så ble det med hjem. Og ble til et par deilige pjona votter til Mia. Og nå har hun bare en igjen.... Fort gjort å miste. Det som er litt synd, er at jeg ikke har brukt noe bestemt mønster, så det blir vanskelig å lage en lik vott til....
Jeg liker disse pulsvarmerne. Lekker i all sin enkelhet, og sitter godt rundt håndleddet. Og kan trekkes ned etter behov. Ingen tommelhull på disse. Gratisoppskrift, som du finner her.
"Hakke peiling" heter ei bok fra Du store alpakka. Der kan du finne oppskrift på disse pjona pulsvarmerne. Jeg har brukt Artic fra Trysil garn, husker ikke helt hvilken krok. Det er mye fint av hakking, pjoning og hekling i den boka, og enkel forklaring på teknikkene med gode bilder.

1 comment:

  1. Ja, her har det godt unna. Så mange flotte pulsvantar i ulike teknikkar :) Og Twilightvottane er jo flotte. Kunne tenkt meg å prøva å strikka dei, men så er det så mykje anna og som står på den lista! Nydeleg mønster på selbuvottane. Ha ei fin førjulstid :)

    ReplyDelete

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!