Wednesday, August 10, 2011

Strikkede stjernemasker


Jeg brukte Hobbyvenn sin gode beskrivelse av kunsten å strikke stjernemasker. Veldig grei forklaring og jeg fikk det til.

Pickles er en nettside som veldig mange kjenner til. De serverer gratisoppskrifter og man kan kjøpe deilig garn derfra (det har jeg tilgode å prøve, men hører godt om det).

De har oppskrift på et sjal som de kaller Stjernespekksjal. Disse stjernene kalles også Daisy, og Picles har en videosnutt som viser hvordan disse strikkes.

Forskjellen på Hobbyvenn og Pickles sine stjernemasker, eller Daysier om du vil, er at Hobbyvenn har en rettmaske mellom stjernene og pickles har en vrangmaske mellom. Og Hobbyvenn strikker mønsteret fra retten, men Pickles velger å gjøre det fra vrangen. Ser ganske likt ut, synes jeg.

Prøv det ut, jeg synes det er kjempegøy å strikke noe annet enn rette og vrange masker. Hvilken variant av disse forestrekker du?

Jeg brukte Free Style fra Dale til ørevarmeren og Bris fra Gjestal til sjalet. 3 nøster brukte jeg til det, og det er ikke veldig stort, men egentlig stort nok.

Nå skal jeg igang med heklede stjernemasker, det gleder jeg meg veldig til!

4 comments:

 1. Så fint det ble!! Jeg har prøvd meg på Daisy da jeg skulle hjelpe dattera mi å strikke en barnevest. Den ble kjempeflott.
  Det blir spennende å se når du har prøvd deg på heklet stjernemønster. Håper du lykkes med det:)

  ReplyDelete
 2. Å du Heidi du Heidi! Æ skjønne ikke kordan du får tid til å lage så masse fint! Æ bøye mæ bare i støvet, og tenker at æfår nok tid en dag æog. Må bare få ordnet litt barnevakt;)

  ReplyDelete
 3. Knalltøffe ting du har strikket!
  Ha en flott helg!

  ReplyDelete

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!