Sunday, January 27, 2013

Selma sin Marius og månedens bok


Januar nærmer seg en ende. Dette året er planen å få brukt strikkebøkene mine, jeg skal lage noe (ett eller flere prosjekt) fra ei bok hver måned. Januar er Marius-måned for meg, selv om jeg begynte på Selma sin Marius i desember (julaften la jeg opp), så ble den ikke ferdig før 10. januar. Og jeg skal straks legge opp til en ny. Ønsker om en Marius står i kø!

Marius strikkebok er blitt en perle, her finner du historikk, oppskrifter og masse fine bilder fra blogger. Det er artig å se Marius i forskjellige farger, den gjør seg godt både i lille og i gråtoner. Selma ville ha originalfarger og vaklet mellom Peer Gynt og Alpakka fra Sandnes. hun landet på Alpakka, og det var ikke dumt. den er myk og deilig og ruver ikke så mye under ytterjakken.

Selma er snart 12 år, jeg valgte å bruke barneoppskriften i str 10 og strikka den litt lenger før jeg starta på mønsteret. Forskjellen på 10 år (barn) og XS (voksen) er vel ikke så stor, men på voksenstr starter mønsteret etter at man har strikket sammen ermer og bolen. Dermed blir genseren lengre fra ermet og opp mot halsen.

2 comments:

  1. Fornøgd jente i flott marius :)

    ReplyDelete
  2. Hvor kan jeg trykke "liker" ? Kjempefin!

    ReplyDelete

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!