Friday, August 09, 2013

Nye heklekroker hos Bundingen
"Bundingen" har tatt inn nye heklekroker fra Clover, og straks de kom i butikken måtte jeg sporenstreks dit for å sikre meg et par stykker.  Ettersom jeg elsker Clover sine heklekroker og har mange av dem, ville jeg selvsagt teste ut disse også. Likte at det var forskjellige  farge på dem. Jeg hadde noe tykt ullgarn som kunne pjones med og prøvde først nr. 6. Den ble litt tykk til garnet og jeg gikk over til nr 5. Det passa fint. Og pjoninga gikk som en lek. Kroken var fantastisk god å holde og den lå godt i handa mi. Det sal sies at jeg har hypermobile ledd i hendene, så det er viktig for meg å ha bra verktøy. Jeg har forsøkt Addi fra Sandnes, men de blir rett og slett for tunge. Clover sine er lette. Vel ferdig med pjoninga, gikk jeg over til Mandrin classic og krok nr 3. Den likte jeg mye bedre! Den var lettere enn nr. 5 og tynnere i skaftet. Det kan bety at jeg kanskje bytter inn krok 6 i en tynnere krok. Nå trenger jeg nr. 2 , 2,5 , 3,5 og 4,5!

Til dere som lurer på om det er stor forskjell på disse og de "gamle" Clover sine heklekroker - nei, jeg har målt og kroken er like lang. De gamle er kanskje tynnere i skaftet, for noen er det et pluss, andre igjen vil kanskje trenge litt mer å holde i.

Mønster: Grunnoppskrift votter av Monica Schultz (fra boka "Pjoning i mitt hjerte")
Krok: 5 mm
Garn Iglo fra Europris

No comments:

Post a Comment

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!