Monday, January 25, 2010

En seng som er en veskeHer er bamsen til lillebarnet. En pitteliten søt en. Han trengte et sted å sove. Et sted som var litt bedre enn å sove i jordbærsoveposen. Og heldigvis finnes det råd. Med ei mamma som kan hekle og noen oppskrifter fra ei tid da dinosaurene gikk løs i gatene, så kan det meste ordne seg. Lillebarnet har selv laget snor til veska. Og virkelig uttrykt hvor høyt hun elsker meg fordi jeg kan lage alt hun trenger! Livet er herlig!

For de som gjerne vil lage en liten dukkesengveske, mønsteret finner du i Sticka virka sy/Nr 61 fra Marks. Jeg synes kanskje ikke oppskrifta var helt enkel å følge, men egentlig trenger man ikke oppskrift. Du hekler en bunn, gjerne med dobbelt garn. Hekle rundt et stykke oppover med fastmasker. Ca 4 cm eller mer om du vil. Så hekler du i bakerste maskeledd en runde med staver. De neste rundene med staver hekles i begge maskeledd. Hekle til den er like lang som fastmaskekanten og klipp av tråden. Denne delen brettes ned og inni her skal det være papp for å stive av. Hekle så i fremste maskeledd på fastmaskekanten med staver en runde. De neste rundene blir i begge maskeledd. Og hekle så høy du vil ha den. Kanskje du her egentlig vil ha et annet mønster, striper eller noe. Jeg har brukt Mor Åse bomullsgarn og heklekrok 2,5.

12 comments:

 1. Morsom idé og veldig fint resultat. :)

  ReplyDelete
 2. Men da skjønner jeg jo hvor alt maskotpratet kommer fra... jeg har ennå ikke fått inn bestilling på seng, men det kommer nok! ordetlig søt var den!

  ReplyDelete
 3. Så søt den var, og for ein smart ide :)

  ReplyDelete
 4. Så heldig lillepia de er. ;-)
  Og for en flott liten gave å gi bort til småpiker. Kanskje jeg kunne lære meg det?

  Klem

  ReplyDelete
 5. Kjempeflott bamseveskeseng!
  Flott blogg du har også :-)

  ReplyDelete
 6. Denne var kjempesøt! Tipper jentene mine gjerne vil ha en sånn en! :-) Det ligger en award til deg på bloggen min!

  ReplyDelete
 7. så søøøt :) å da kan de jo pakke den sammen og ta den med på besøk også!
  Ha en flott uke videre!

  ReplyDelete
 8. artig senge-veske :)

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. Den der var jo bare utrolig nusselig! <3

  ReplyDelete
 11. Hej så skoj att titta in här, du har gjort mycket vackert
  Må väl
  Eva.

  ReplyDelete

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!