Sunday, September 22, 2013

Tveband - igjen


 Føler meg flink, her er jeg igang med et par votter i tveband og denne gangen med z-tvunnet garn. Jeg kom over Lettlopi på Heklekroken og hurra - den har riktig tvinn til denne strikketeknikken. Mønsteret er mitt eget. Og jeg har brukt pinner 2,5.

Hege fra Bundingen var på medlemsmøte til Tromsø husflidslag og hadde med seg høstens nyheter. Jeg hadde med de ferdigstrikka pulsvarmerne i tveband og da var det ei som ville ha en demonstrasjon på teknikken. Jeg plukka to nøster fra det Hege hadde med, deilig garn fra Rowan i 100 % ull. Men se, det er ikke alt garn som egner eg til tvebandstrikking. Det snurrer seg veldig, mye mer enn Tove. Jeg kommer ikke til å rekke opp, kanskje jeg strikker noen omganger til. Det kan være fint å ha å vise på strikkefestivalen og på bibliotekets strikkekafé 11. oktober.


 Idag hadde Bundingen strikkekafe med 20% rabatt, både på pinner og garn. Jeg sikra meg noen nøster Lettlopi og skal sørge for at hele familien får deilige votter i tveband. Det blir godt til vinteren!
5 comments:

 1. Så fine vottene blir! Tvebandsstrikking er jeg helt grønn på, det høres så tuklete ut.. Men kanskje jeg får prøve en gang, du inspirerte meg nå :)

  ReplyDelete
 2. Knallfine votter!
  Jeg har nettoop lært meg tveband, - har riktignok ikke kommet mange pinnene avgårde, men jeg har funnet ut hvor man får tak i z-garn.

  http://www.zgarn.se/

  ReplyDelete
 3. Lærte tvebandstrikking av en hyggelig dame på Veveriet på folkemuseet i Oslo for 5 år siden. Har strikket mest luer og noen håndplagg. Mitu-garnet fra Rauma er godt å bruke, ikke for mye tvinn og blir veldig jevnt. Har også prøvd garn fra Telespinn. Det er viktig at garnet ikke floker seg. Etterlyser et nettverk eller kurs for å dele erfaringer! Bestemor

  ReplyDelete

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!