Sunday, November 03, 2013

Strikkefestivalen er over, men strikkingen fortsetterTema for årets festival, var håndplagg. Votter og pulsvarmere, strikket, heklet, hakket og nålbundne, ble vist fram og teknikker ble  lært bort. Mange strikkeglade i alle aldre var innom, noen for å lære mer, høre på foredrag, andre for å la seg inspirer og nyte synet av alle de fine votter og pulsvarmere som var utstilt i biblioteket. Nå skal vi fortsette å strikke varme håndplagg, mens vi planlegger neste års festival. Vil du se mer votter, så har Tromsø museum ei utmerket votteutstilling for tiden.

 Her er tre par votter jeg har strikket i det siste.

Øverst: Den ikke ukjente "Museumsvotten". Her er det slyngstrikk i kanten. Ellers dreier det seg om felling og øking av masker i et system. Gar er PT2 og pinner 2,5. Lett tovet.

I midten: Kontvotter strikket i Rauma Finull på pinner 2,5. Her har jeg brukt tvebandsopplegg med 2 tråder og strikket en latvisk flette. Jeg har ikke fulgt noe mønster. Disse vottene er smalere rundt håndledde, det vil si at jeg har færre masker i rutene der enn ellers på votten. Lett tovet.

Nederst: Tvebandvotter. Jeg har ikke fulgt noe bestemt mønster, men brukt boka til Dandanell. Som du kan se på høyre vott, så har jeg valgt å øke bare på en plass. Det blir en fin "søm" og den kan man velge å ha inni handa eller oppå. derfor kan votten også brukes både på høyre og på venstre hånd. Garnet er Lettlopi (som har z-tvinn) og jeg har brukt pinner 2,5 mm. Børsta opp inni.

2 comments:

  1. Storfin er votter med slynstrikkrand og mønsteret også. Jeg har veldig lyst å strikke denne votter. Kanskje vi hører oss igjen? Ha en deilig kveld. Hilsen til deg kommer fra Viola.

    ReplyDelete
  2. Så flotte votter. Høres spennendes ut med strikkefestival på biblioteket! Hadde vært noe for bibliotekene rundt omkring :)

    ReplyDelete

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!