Saturday, November 09, 2013

Jeg har begått både strikking og hekling - i ett produkt

Jeg like å kombinere teknikker. Fredag hadde jeg ansvar for bibliotekets strikkekafe, og jeg hadde valgt bayersk hekling som tema. Jeg lærte bort hvordan man hekler rundt, men hadde også med meg denne lua for å vise andre måter å bruke teknikken. Her blir virkelig veien til mens man går, ettersom det ikke var noe oppskrift å bruke. Det er gøy å prøve seg fram, noen ganger må man rekke opp, men det er jo lærerikt og kan ikke sees på som bortkastet tid. Denne gangen gikk det riktig bra, luen ble vellykket og jeg trengte ikke rekke opp. Jeg var lenge usikker på om jeg skulle hekle hele luen i bayersk hekling, men etter ivrig diskusjon og "brainstorming" på husflidslaget, er dette resultatet. Kombo er gøy, det må være konklusjonen! Prøv!

Garn: 7 brödre fra Novita
Krok: 3,5 mm
Pinner: 4 mm

4 comments:

 1. Kjempeflott lue. Jeg har også prøvd kombinasjonen hekling/strikking, og det fungerer kjempebra. Men den kanten der skulle jeg gjerne lært meg, den var fin.
  Ha en fortsatt fin helg :o)

  ReplyDelete
 2. Så flott lua ble -sitter godt rundt ørene og løs oppå, sånne luer liker jeg!! Heklemønsteret er virkelig nydelig.
  Dette mønster kunne jeg godt tenkt å prøve meg på -man finner vel oppskrift på Bayersk hekling på nett(?)
  En finfin søndag til deg!

  ReplyDelete
 3. Spennande teknikk som passa godt til hue :)

  ReplyDelete
 4. Lekker! Bayersk hekling er nytt for meg, ser flott ut! Tror jeg må sjekke litt med mr. Google :)

  ReplyDelete

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!