Monday, December 16, 2013

Mønster som vandrerHer er mitt første par "Ottar" fra boken "Vantar för alla årstider" av Clara Falk og Kamilla Svanlund, en søt bok som kom ut nå i 2013. Underveis i strikkinga, synes jeg mønsteret virket kjent, det måtte da være i en av mine mange strikkebøker jeg hadde sett dette tidligere? Jeg gikk laus på bokhylla. Her er hva jeg fant:

 Til venstre: Lizbeth Upitis; Latvian mittens. Original kom i 1981. I midten; Nancy Bush; Folk knitting in Estonia. 1999. Til høyre: Sheila McGregor; Traditional scandinavian knitting. 1984.
 Og denne boka. Aino Praakli; Eesti labakindad ilma laande laiali. 2011.Og nå har altså to svenske damer laget en flott oppskrift på et par votter i dette mønsteret. De har fått med latvisk flette og et mønster i en annen farge øverst på votten. Istedet for vrangbord. Og ikke nok med det, de har laget en tommelkile, det kan vi nordmenn like! Votten sitter godt på handa, er smal oppe og gir god plass til handa.

Nydelig bok denne svenske, løp og kjøp eller husk; den kan lånes på biblioteket. Riktignok ikke i alle bibliotek i landet, men det ordner seg vel?

1 comment:

Litt om meg

My photo
Strikker masse, hekler litt, ønsker å sy. Kanskje snart? Håper på det. Har 3 jenter, 2 kastrerte kaniner, 2 steriliserte katter. Og en flott mann!